Arbetskläder

Mode och nya arbetskläder

Vi skulle få klart båten inför sommaren och det är en hel del arbete för den som inte av erfarenhet känner till hur det är att få klart en båt inför semestern. Jag skulle handla lite arbetskläder för att ha någonting nytt att ha på mig istället för de gamla arbetskläder jag brukar använda. Det är alltid bra att ha kvar de vanliga arbetskläderna ifall någon behöver låna, men det är en viss känsla att få dra på sig nya arbetskläder innan man ger sig iväg. Jag åkte till ett ställe i stan som har väldigt mycket arbetskläder i olika sorter men det var svårare än jag hade tänkt. Jag frågade mannen i butiken vad han skulle kunna rekommendera och det verkade vara en hel del saker han tyckte var bra. Tyvärr kostade allting väldigt mycket så det blev inget köp omedelbart. Istället åkte jag hem och satte mig vid datorn för att se ifall det fanns något ställe på internet var man kunde köpa arbetskläder lite billigare än i den butik jag hade varit på. Det finns mer än man kan tänka sig på internet och flera ställen hade sina lager i Sverige vilket innebär att man kan få lite snabbare leverans. Det är ju inte allt för roligt att behöva vänta i flera veckor på sina arbetskläder innan man kan sätta igång, men jag hittade en butik med leverans på fem dagar vilket räckte gott och väl för min del. Jag fick helt enkelt ha mina äldre arbetskläder tills de nya kom och det funkar ju egentligen lika bra de också.

Renovera

Det första att göra var att slipa ner hela skrovet på båten. Det är en hel del arbete när det är smala bord och klinkbyggt. Maskinerna jag har till byggen annars är för stora för att de skall vara riktigt bra och dessutom var det flera personer som hjälpte till så det fanns inte så mycket maskiner alls till övers. Vi fick ta slipklossar istället och innan det använda skrapor för att få bort lack och annat. Nu är det inte varje år man behöver göra alltihop, men vid detta tillfälle var det verkligen en helrenovering som gällde. Det var tur att jag hade beställt arbetskläder så det fanns reserv till de som behövde. Man vill ju kunna erbjuda de som kommer och hjälper till att ha okej arbetskläder och inte behöva ha sina vardagskläder. De blir inte som innan efter ett par dagar med träjobb. Hur som helst var det riktigt roligt att hålla på med båten. Jag tycker ofta det är kul att stå där och filosofera medan jag arbetar, men det är ju inte fel att ha sällskap heller. Dessutom finns det ju en viss känsla när man har schyssta arbetskläder! I vilket fall tycker jag det bidrar lite till upplevelsen. Nu är allt färdigt och vi njuter verkligen av sommaren till havs! Det är värt allt slit man lägger om våren och jag skulle inte önska mig något enklare.